En sida av Bollnäs pedagoger

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/hushaallningssaellskapet/pressrelease/view/matglad-ny-app-foer-personer-med-funktionsnedsaettning-832812
Matglad – ny app för personer med funktionsnedsättning..
I januari i år startades ett nytt spännande projekt inom Hushållningssällskapet. Projektet heter Matglad och tillsammans med samarbetspartners som FUB, Attention, Grunden media, Borås stad och Alingsås kommun kommer Hushållningssällskapet Väst som projektägare att driva utvecklingen av en app för smartphones, surfplattor och webben.. Projektet är finansierat av Allmänna Arvsfonden..

Mat är viktigt – och alla bör ha inflytande över vad de äter. Målet med projektet Matglad är att intellektuellt funktionsnedsatta personer i eget boende ska använda appen för att få information,inspiration, råd och praktiska tips, matlust och matglädje när det gäller de dagliga måltiderna..

Varför en app?? För att det är ett så bra sätt att förmedla information. Genom att använda lättillgänglig teknik anpassad för målgruppen öppnas nya möjligheter..

Materialet i Matglad utgår från läckra bilder på maträtter. Dessa kopplas till pedagogiska recept med bilder och text på enkel svenska, så den som har lässvårigheter ändå på ett enkelt sätt kan följa ett recept på egen hand.. Läs mer…….
Kanske något för våra elevboenden på skolan, eller till IV inriktning ” Mat och Bo” även för HR , ett av de Nationella programmen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: