En sida av Bollnäs pedagoger

Har förmånen att få åka på SETT mässan i år också. Vi åker med IHT, genom det projekt vi varit med i runt mobilen som hjälpmedel/appar.
SETT är Skandinaviens största mässa och konferens inom området det innovativa och moderna lärandet.
SETT står för Scandinavian Educational Technology Transformation och handlar om att få skolans professionella medarbetare att känna inspiration, ökad nyfikenhet och kunskap kring hur det moderna lärandet kan utvecklas i just deras skolor med högre måluppfyllelse..
Till SETT 2012 kom ca 4500 personer från 3 länder och 193 kommuner.. Blir nog lika många i år.
Jag kommer att bl.a lyssna på; lär med surfplatta, IT i lärandet för elever med funktionsnedsättning, lärplattor i den tidiga läs- och skrivinlärningen, specialpedagogik med alternativa verktyg…
På mässan finns massor av utställare som också har miniseminarier… Kommer nog att bli fulla dagar!!

20130416-222347.jpg

20130417-170837.jpg

20130417-170848.jpg
Hökarängssskolan visade hur de använder Ipad med sina yngre elever, bl.a. hur de använder appen Pratkort under samlingen, och i kommunikativt syfte../Pedagog Stockholm
Sedan blev det om Smartphones som stöd i skolan- där två arbetsteraputer från Skolstöd. De kan hjälpa till att få skolvardagen att fungera, åtgärder kan vara bl.a. Kompensatoriska hjälpmedel som Smartphones .

20130417-172130.jpg

20130417-172141.jpg
De visade exempel på hur de hjälpt några elever anpassa sina Smartphones när det gäller startsida , inställningar, notiser, ljud, konton, bakgrundsbild? Vilka appar? En startsida ( klocka, schema, kalender..) , en sida för skolappar ( hjälp för att lyssna, anteckna, skriva, läsa) en sida med privata appar..

20130417-172704.jpg
Var också och lyssnade på en kort föreläsning av Sollentuna kommun- IKT som hjälpmedel och läromedel för elever med Autism .
De ser Ipad som ett bra ” hjälpmedel” ger tydlighet och en bra struktur. Den ger visuella och auditiva instruktioner. Lustfyllt. Materialet samlat. Motiverande och förstärkande. Snabb respons när det blir rätt. Tydliga ” kravlösa” instruktioner. Socialt samspel, turtagning, samarbete, kommunikation. Utvecklar tal och kommunikationsförmågan, koncentration, ämnesspecifika kunskaper mm…..

20130417-173350.jpg
Avslutade dagen med ytterligare en kort föreläsning av Sollentuna kommun- Lärplattor i undervisningen, praktiska exempel med lärplattor och appar, även i specialundervisning.
Appar de använde i olika ämnen som; skrivinlärning, matematik, hemuppgifter, engelska, geometri, sång/musik, dokumentation ( ” min utvecklingsplan” sitt eget lärande, kamera, Skolstil, Keynote)
Appar; Skolstil, Book Creator , Keynote, ( Safari, Kamera, Youtube) Ritplatta, Pages mfl…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: