En sida av Bollnäs pedagoger

Om du äger appen Bokstavspussel, så kom det för 30 minuter sedan en ny version med många fina nyheter!!
Bland annat går det nu att ha hela ord i pusselbitarna . Det gör det möjligt att göra pussel med MENINGAR istället för ord.. Vad bra!!
Du kan läsa mer om nyheterna på www.pappasappar.se/bokstavspussel/http://pappasappar.se/490184877

” genomtänkt app ur läsinlärnimgs synpunkt. Genom att börja med enkla ljudenliga ord kan eleven ” knäcka koden” . Ett annat sätt som eleven kan lära sig läsa på kan vara att ordet är något som verkligen intresserar eleven, det har de tänkt på genom att man kan skapa egna ord” ( Diana von Rosén Stockholm )

Uppdaterat 18 november: stöd för att ha hela ord i pusselbitarna. Det gör det lättare att bygga meningar med hela ord. Det finns även fler belöningsljud samt är enklare att rätta pusslet.

Radbrytning, görs automatiskt då det behövs vid mellanslag eller där man manuellt angivit att det ska ske, gör att rutorna inte blir för små och att det går mycket bättre att göra pussel av hela meningar ( med ett fonem per bricka) – passar lite mer avancerade användare.

Pusselbrickorna blir nu större ju fler tecken de innehåller, det går nu mycket bättre att bygga meningar utifrån pusselbrickor innehållande hela ord – passar tex då man vill öva på ordföljd.

Ny rad med tangenter då man skapar texten till sina egna pussel. Detta förenklar åtkomsten av specialverken som behövs för att dela upp pusseltexten som man önskar om det inte sker automatiskt. Snabb tangenterna som finns är; Radbryt, I, och Mening – där den senaste gör att I tolkas som ett mellanslag och samtidigt delar upp texten i pusselbitar.
Bokstavspussel

20121118-224711.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: