En sida av Bollnäs pedagoger

Träffade B-O och Anette som jobbar på VTR idag, de berättade hur de lagt in bilder och musik på Flexiboard till en elev.. Så kul att höra att Flexiboard inte är bortglömd, utan används, och att den är väldigt användbar på många olika sätt..

Titta gärna in på www.ninalundell.se
Där finns en del om Flexiboarden som hon gjorde på sin PIM 5:a..
Hon tycker att Flexiboarden är kanon lätt att göra material , förnya och förändra. Att jobba med en stor tryckyta till att få ner den till väldigt små ytor för att tex kunna använda pekskärm. Hon använder mycket videoklipp till sina elever på tr.skolan. Det kan vara allt från pop, disco, barnsånger, busiga klipp, hårdrockpop eller klipp på sig själva.
Även bra att enkelt kunna byta plats på bilderna för att se varför man väljer just den. Är det favoriten eller är det lättast att trycka där.. De gör också mycket taktila överlägg..

” IT i Särskolan för personal och föräldrar, Nina Lundell” titta in på nyhetssidan där ligger lite från hennes besök på öppet hus DAHJM/DUMLE/Datateket.. Här lägger hon även andra nyheter just nu om iPad .
Nina Lundell jobbar på en särskola i Helsingborg som heter Rönnbäcksskolan.
I sin tjänst så jobbar hon även med IT inom skolan, dels skolans blogg, men även allmän hjälp till personal. Även en del material till eleverna, tex att göra material till Flexiboards. Flexiboards fungerar ju som ett tangentbord för eleverna.

Vill ni veta mer om Rönnbäcksskolan har de en hemsida:
www.helsingborg.se/ronnbacksskolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: