En sida av Bollnäs pedagoger

Det är många som önskar skapa ett Apple -ID utan att behöva registrera ett kreditkort, betalkort eller iTunes-presentkort.
När du skapar ett Apple -ID på sedvanligt sätt så krävs dock detta, även om du senare kan logga in och plocka bort ditt kort. Det finns dock ett sätt att komma runt detta så att du inte behöver använda vare sig kreditkort eller presentkort vid själva skapandet av Apple – ID:et. Du kan göra ditt Apple-ID antingen i datorprogrammet iTunes eller direkt på din iPad i AppStore .

Gå in i AppStore på din iPad. . Se till att du inte är inloggad med något annat Apple -ID. Leta upp en gratis-app som du vill ladda ned. Klicka för att ladda ner appen. Du kommer nu få alternativen Använd befintligt Apple -ID eller Skapa nytt Apple -ID. Välj Skapa nytt Apple -ID.

20120902-221324.jpg
När detta är gjort så ska du först välja land ( Sverige ) och sedan godkänna Apples användarvillkor. Klicka Godkänn ( det är högst frivilligt att läsa igenom de 43 sidorna först innan godkännandet……)

I nästa läge ska du fylla i den e-postadress som kommer vara knutet till ditt Apple -ID. Därefter väljer du ett lösenord samt fyller i resten av uppgifterna som krävs. Klicka sedan vidare med Nästa.

Nu kommer du till läget där betalningsinformation ska väljas. I detta läge får du nu alternativet Ingen.
Om du hade skapat ditt Apple -ID utan att köpa en gratis-app hade inte detta alternativ varit tillgängligt från början vid själva skapandet av Apple -ID:et. När allt är klart är det bara att sätta igång att köpa gratis-appar..

20120902-221850.jpg
Om du istället vill skapa ditt Apple -ID i iTunes på datorn gör du ungefär på samma sätt. Gå in i iTunes Store och klicka på AppStore . Se till att du inte är inloggad med ett annat Apple -ID.

20120902-222042.jpg
Sök reda på en gratis-app och klicka på Köp. Nu vill iTunes att du ska logga in med ett Apple -ID för att kunna köpa appen, men du får också alternativet att Skapa Apple -ID och följ resten av instruktionerna. Vid val av betalningsalternativ kommer du nu också få alternativet Ingen.

20120902-222257.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: