En sida av Bollnäs pedagoger

För att förstå sambandet mellan ljud och bokstav är en viktig del i det centrala innehållet i ämnet Svenska och ämnesområdet Kommunikation.. men inte alltid så lätt för våra elever.
Det är en viktig nöt att knäcka för att kunna förstå hur det skrivna språket fungerar och påbörja läsinlärningen.

I Bokstavspussel kan man lätt skapa egna dagens ord med bild och text och man kan lägga det på individuella nivåer för våra elever. Eftersom vi arbetar med Tecken som stöd kan man koppla vissa ord till en teckenbild från appen Ritade tecken. Att förstå tex ordet fin är så mycket lättare med ett ritat tecken än en bild. För vad betyder fin??? Skulle tro att dt finns ett svar för varje människa.
( Write to Read med iPads ) Write To Read

Man kan dela innehållet i appen mellan olika paddor.
Efter att man skapat ett eget ord i appen med bild, text och inläsning är det bara att trycka på ordets ikon så att ett litet brev syns i nederkanten. Där kan man sen maila ordet till hur många som helst.
När sedan mottagaren öppnar sitt mail syns en liten bild på appen och då är det bara att trycka där för att få meddelandet ” öppna i Bokstavspussel”. När man tryckt där hoppar ordet med bild och ljud iväg till mottagarens app. Sen är det bara att börja..

När nu skolan börjar imorgon kan ni ju ta ett kort med iPaden på era nya elever, stava och läs in deras namn i Bostavspussel. En bra och kul start till bokstavsinlärning!

20120819-232126.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: