En sida av Bollnäs pedagoger

Bamba Ice Cream går ut på att , steg för steg, sätta ihop en egen glass av olika glassorter och toppings.. Appen börjar med att man får välja de sex glassorter som man vill sälja i sin butik. Förutom choklad, vanilj, jordgubb och andra vanliga sorter finns det mer fantasifulla sorter såsom ansjovis , regnbågs och robotglass. Totalt finns 21 olika sorter. Man väljer därefter ut toppings.
Även här finns det vanliga och ovanliga varianter.

20120728-204703.jpg
När man har kommit så här långt är det dags att välja antal kulor. Istället för att eleven själv skapar sin glass är det betydligt mer givande att som vuxen agera kund och säga hur många kulor man vill ha, fråga vilka glassorter innan man bestämmer sig och därefter fråga vad glassen kostar.
En stor fördel med att göra på det här sättet är att eleverna reflekterar över både ANTAL och lär sig BESKRIVA glassorterna.
När glassen är färdig är det dags att betala och då dyker en kassaapparat upp där man kan mata in både ANTAL och sedan BETALA med mynt som finns i en plånbok.

När glassen är betald får man belöningen att äta upp glassen. Därefter kan man sälja en ny glass med samma sorter som man redan valt, eller börja om helt från början med att välja vilka sorter som man vill sälja.

20120728-205417.jpg
Appen innehåller varken reklam eller i-app-köp!!!

Bamba Ice Cream är en bra app för elever som tycker om att ” leka affär”/butik”
Med alla fantasifulla glassorter är den lite extra kul, väldigt lättanvänd och ger möjligheter för koppling till att RÄKNA och att lära sig BESKRIVA och KOMMUNICERA.

Jag tycker att den passar bra ihop med de övriga TocaBoca apparna..
GRATIS är den också !!

20120728-205836.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: